10 Eylül 2025 Çarşamba

MERHABA EYLÜL🍁☕

 Geç kalmış bir selam… Aslında Eylül’ün kapısı günler önce aralandı ama ben ancak şimdi giriş yapabiliyorum. Yeni bir eğitime başladım ve gün içinde oldukça fazla vaktimi alıyor; zihnim de tamamen dolu oluyor. Yoğunluk içinde  uğramak istedim elbette ama burası benim için biraz daha özel bir alan. Daha boş bir zihinle, daha keyif alarak yazmayı seviyorum. 

 Belki de bu yüzden geciktim. Sözlerimin aceleye gelmesini istemedim. Bekledim. Ve bugün, Eylül’ün onuncu gününde, nihayet “merhaba” diyebiliyorum:)

Eylül’ün gelmesiyle birlikte içim kıpır kıpır. Sonbaharı zaten çok severim, ama bu yıl farklı bir heyecan var içimde. Yapmak istediğim o kadar çok şey birikti ki… Eskiden ajanda tutup liste yapan insanları çok mantıklı bulmazdım. “Ne yazıyor olabilirsiniz ki oraya, bu kadar planlı ne yapıyorsunuz acaba?” diye düşünür, hatta biraz da saçma bulurdum sanırım. Ama işte şimdi… O ajandaya ihtiyaç duyanlardan biri ben oldum. Planlı programlı olma ihtiyacım ortaya çıkınca kendime biraz güldüm. Ne diyebilirim ki... Komik mi bu? Yoksa kendi kendimle çeliştiğim bir an mı? Belki ikisi birden. 🙃Yani henüz bir ajanda edinmiş değilim. Şu an her şeyi zihnimde planlamaya çalışıyorum; aklımda bir dolu fikir, bir dolu “yapılacak” var. Ama en kısa sürede bir ajanda alacağım ve hepsini oraya da yazacağım. Belki kağıda dökmek, zihnimdekileri biraz olsun rahatlatır, biraz daha düzen verir. Kendimle çelişmiş gibi görünsem de, bir yandan da bunu kabulleniyorum. 

 Evet, Eylül geldi. Yapılacaklar birikti ama gelmeyen tek şey ne? Eylül serinliği. Henüz havalar soğumadı. Motivasyonumu sonbaharın serinliğinden, yağmurlu kapalı havalardan alan biri olarak bu durumdan pek hoşnut olduğum söylenemez . Yine de motivasyonumu destekleyecek küçük sonbahar rutinlerimi yapmaya başladım. Kahve köşemde sonbahar modunu açtım. Sonra havuçlu, tarçınlı kekimi yaptım. Hatta fotoğraflarını şöyle bırakıyorum. Böylece hem kendim hem de siz, Eylül’ün o küçük detaylarını birlikte hissedebiliriz.

Ayrıca evi saran havuçlu tarçınlı kek kokusunu seviyorsanız bir de benim tarifimi deneyin derim📖
🥣Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı süt
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı rendelenmiş havuç
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
• 1 yemek kaşığı pekmez
• Göz kararı un
Sos🧁
• 2 yemek kaşığı labne
• Bal ve biraz tarçın (damak zevkinize göre)
Üzeri için:
• İncir ve ceviz
📝Tarif:
Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve sıvı yağı ekleyin. Rendelenmiş havuç, tarçın ve hindistan cevizini karışıma ekleyin. Pekmez, un ve kabartma tozu ile hamuru tamamlayın. (Aslında kek harcına ceviz de ekliyorum ama bu sefer kıracak vaktim yoktu 🤭) 175°C’de 40 dakika pişirin. Labneyi bal ve tarçınla çırpıp sos hazırlayın, soğuyan kekin üzerine dökün. İncir ve cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun 🧡 Unutmadan; yeterince afiyet olması için kek daha fırındayken çayınızı ya da kahvenizi hazır edin :) Ilık kek gibisi yok...


Sonbaharın renklerini, o sıcaklığını, kahvenin yanında hissettirdiği huzuru çok seviyorum. Evde küçük detaylarla bu hissi yaşamak, günün telaşından bir anlığına da olsa uzaklaşmak gibi. İşte bu fotoğrafta tam olarak bana o hissi veriyor. Küçük şeyler bence, en  mutluluk veren şeyler oluyor. Renkler,, bir fincan kahve, fırından çıkmış  kekin evi saran kokusu hepsi bir araya gelince Eylül’ü ve sonbaharı hissetmek daha da güzel oluyor. 

 Sonbahar bende şu anda bu şekilde ilerliyor. Havalar serinleyince, yağmurlu günler geldiğinde çok daha keyifli olacaktır.. Bir sonraki bir  kahvelik sohbetimize kadar, siz de keyfinizi koruyun ve kendinize küçük mutluluklar yaratmayı ihmal etmeyin. 🌿☕️🍂


8 yorum:

  1. Eylülde en çok sabah ve akşam serin gündüz sıcak halleri seviyorum.Bir de dökülen sarı çınar yapraklarını. Ama henüz sararmadılar. Kek şahane göründü, üzerine sos fikri de güzelmiş. Bu sosu hiç denemedim yakışacağına eminim.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim🌸Bu sosla, yağmurlu bir günde, bir fincan çay eşliğinde denenmeli :) Hatta şimdiden afiyet olsun😊

      Sil
  2. hoşgeldiin. tarçınlı kek tarifi için teşekkürler. planlarını telefona yazsan ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldumm🤗Telefona yazma işi, sanırım ben o kişi değilim.
      Herkes tablete, telefona not alır ben hala kalem defter. Bazı konularda çağa ayak uyduramıyorum sanırım🫡Ayrıca güzel renkli bir ajanda beni daha mutlu eder😊

      Sil
  3. Eylülle birlikte köşen, paylaşımlarını izlemek çok keyifli. İyi ki varsın ve bu güzellikleri paylaşıyorsun. Güzeli göreni ve bunu hayatına dahil edip diğer insanlara sunanları çok severim. Hiç bir zaman boş insan olmayı sevmedim. Herkes bir yönünü bulup geliştirmeli. İlla yüksek meziyetli şeyler yapmaya gerek yok. Bir kek yapıp sunan, bir sabah günaydın diyen, yaptığı el emeği işi insanlarla paylaşan, üreten, hayatı yaşanılan kılan insanları severim. Bomboş ne çok insan var etrafımızda. Geride bırakıp yabancı yerlere geldim ama inanır mısın hiç sıkılmıyorum. Çünkü bana benzeyen insanlardan oluşan blog dünyam var, keyif aldığım Instagram var, kitaplarım, örgülerim , çiçeklerim var.
    Kek sezonunu açamadım henüz, işler okullar açılınca yoğun ama yakındır .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 💛 Bu yorum beni çok çok mutlu etti. Evet, üretken olmayı, bir şeylerle uğraşmayı hep çok sevdim. Bu uğraşların bana kattığı keyif kadar, onları paylaşmak da aynı derecede mutlu ediyor beni. Hep böyleydim aslında; keyif aldığım şeyleri hem yaşamak hem de paylaşmak hayatımın en doğal parçası😊 Aynı frekansta olduğum insanlarla bir arada olmak da bu yolculuğu çok daha anlamlı ve keyifli hale getiriyor🌼

      Sil
  4. Afiyet olsun, kek güzel duruyor. Bende kış hazırlıkları bitsin el işime başlayayım diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbaharın gelmesiyle bende örgü sepetimi çıkardım:) geçen dönem balkabakları örmüştüm. Şİmdi de kupa kılıfı ve altlığı örmeyi planlıyorum😊

      Sil